Lapsed ikka oskavad vol miljon

Juku sai õues haiget. Mitte midagi ebatavalist, kes pikemalt meie pere toimetamisi jälginud on, teab, et ma laste tõttu olen suht osav esmaabis juba :D Juku on ka pidevalt igasugu kriipse-kraapse ja sinikaid täis, ise ta isegi ei tea, et kus haiget saanud on. Riided ja jalanõud ka lõhki kogu aeg. Mis teha, ennastunustavalt aktiivne laps, noh.

Seepärast tal ongi kooli-riided ja õue-riided. Ma tean, et paljude jaoks on see kummaline, sest mis vahet seal on? Toas on Juku üldse paljalt, aga sellest ei ole mõtet rääkida :D Igatahes tal on eraldi riided selle jaoks, kui on vajalik olla korralikum või siis võib hoogsalt mängida. Ja siin kaks päeva juba on ta peale kooli otse välja jooksnud, riideid vahetamata. Tulemus? Üks päev rikkus püksid. Teine päev püksid JA pluusi. Hommikul alles halas, et pole midagi kooli selga panna ja siis õues lihtsalt teeb riided auguliseks. Sellest tuli natukene pahandus (teen endale pai, sest pahandus oli küll, aga mitte katastroof või sõda) ning täna vahetas laps riided!

Ainult et täna siis mängis õues sellise hooga, et ma siin mõtlen, kas peaks EMOsse minema. Hämmastav kuju on ta ikka. Jooksis nuttes tuppa, hoidis (räme musta) sõrme tükk aega külma vee all ja hädaldas, et hakkab surema. Olevat kuidagi õnnetult jätnud sõrme kivi ja oksa vahele ja siis ise veel sinna peale hüpanud. Igatahes mingi roppu suur verevalumi moodi asi sõrme otsas. Verd välja ei tulnud, aga ma natukene kardan, et äkki on sisemine verejooks. On see võimalik? Ütlesin Jukule ka, et peame jälgima ja kui läheb rohkem paiste või siniseks, siis vaja haiglasse minna, sest veremürgitus tõsine asi. Mida poiss seepeale tegi? Küsis plaastri sõrmele - sest see teatavasti võtab valu ära :D - ja jooksis õue. Ma nüüd ei tea, kas minna teda otsima või loota, et äkki ei minesta kuskil nurga taga ära :/

Ja ega Miku oluliselt parem pole. Saatsin ta juba üle tunni aja tagasi poodi viinerit ja hapukoort ja jäätist tooma. Tagasi koju jõuab vist piimalaadne toode.

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Autokool ja sõidueksam

Kus pidada täiskasvanu sünnipäeva Tartus?

Kus pidada lapse sünnipäeva Tartus?