Soovahetust sunnitakse peale???

Ma olen päris segaduses praegu. Rumal liberast-tolerast, nagu olen, kergitan kulme taeva poole, sest keski mees teeb draamat, sest tema lapse koolis stiilinädala raames on soovahetuse päev.  No et poisid riietuvad tüdrukuteks ja vastupidi. Ja selle mehe arvates tähendab see ilmselgelt, et kooli juhtkond surub lastele peale väärastunud maailmavaadet ja viie aasta pärast sunnitakse kõik mehed naisteks ja naised meesteks ja kes pole nõus oma sugu vahetama, need pannakse vangi kui vihaõhutajad.

The f?

Mida on nii kohutavat selles, kui üks päev nalja pärast poiss vabatahtlikult seeliku selga paneb? Tüdrukud vuntsid ette joonistavad? Kuidas - kuidas? - on see mingi "ideoloogia" peale surumine? Palju rohkem tundub ideoloogia surumisena see, et poisid ei tohi seelikuid kanda ja tüdrukutel peavad olema pikad juuksed. Palju rohkem on ideoloogia peale surumine see, kui sunnitakse olema mees ja naine. Miks ei või olla inimene? Oma vaba tahte ja sooviga?

Ühest stiilipäevast koolis selline draama üles tõmmata on palagan. Kui ei soovi osa võtta, pole kohustuslik. Jäta laps koju, kui tundub, et tema maailm kukub kokku sõpra seelikus nähes.

Minu poiste koolis oli see ka. Õpilasomavalitsus viis ürituse läbi ja valis teemad. Kujutate ette - õpilased ise valisid teemad! See tähendab ju, et ei olnudki mingit õpetajatepoolset ideoloogia surumist! Piltide pealt paistis,  et paljud õpilased täitsa rõõmsalt osalesid. Õige kah - koolis peabki vahepeal ka nalja saama, pole see õppimine ühti nii tõsine töö pidevalt.

Mind ennast häirib sellise vastupidise päeva puhul hoopis see, et poistel on ju lihtne - seelik selga ja ongi korras. Mida tüdrukud peavad tegema? Ei saa ju lihtsalt tulla teksades / dressides, sest see ei näita ju selgelt, et stiilipäeval osaled :D

Ei hakata üheski koolis ega asutuses ega tänaval, ei kaugemas ei lähemas tulevikus sunniviisiliselt meestel peenist maha kaksama, et seda naisele külge monteerida. Olgu neid stiilipäevi nii palju kui tahes.

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Autokool ja sõidueksam

Kus pidada täiskasvanu sünnipäeva Tartus?

Päriselt küsingi tervisealast nõu