Päriselt küsingi tervisealast nõu

Mäletate, mul on selja hädad. Käisin isegi EMOs seepärast (vaatasin blogist, et 30.sept, ega ilma blogita ei teakski, mul ajataju olematu). Praegu on juba november ja olukord ei ole paremaks läinud. Ja ma ei tea, mida teha. Nii et kõik kõige targemad - palun nõu! 

Perearstile saan uuel nädalal. Uuel nädalal saan ka joogasse minna, see pidi olema selline rahulikum ja just õige asi mu seljale. Olen ise kodus ennast väänutanud, aga ma ei tea, kas valesti või lihtsalt mitte piisavalt. Ma püüan lapsi mitte tassida, aga proovi sa alla kaheaastasele selgeks teha, et ta ise end lombist välja ajaks, sest emme ei saa tõsta. Või väsinud lapsele öelda, et emme ei too sind süles trepist üles. Ma olen kolinud enda voodist hoopis põrandale magama, nii on ka veidi parem.

Aga kehv on ikkagi. Mul on päris hea valutaluvus, kümne palli skaalal ma ütleks, et kogu aeg on nii umbes 6-7. Vahepeal viskab 10 ka, nendel hetkedel veidi röögin ja nutan. Selga määrin mingi Diclac kreemiga, aga ma jällegi ei saa aru, kas olen seda liiga kaua kasutanud või mis, aga ebameeldiv on. Ajab naha nagu sügelema. 

Eile mõtlesin täitsa tõsiselt uuesti EMO peale, sest 10 palli valu oli nii istudes kui seistes ja kõndides oli tunne, et kukun kohe ümber. Ainuke põhjus, miks EMOsse ei läinud oli see, et ma ei suutnud sinna autosse tagasi minna. Kooberdasin kuidagi voodisse ja hakkas parem. Või noh, see tavaline 7 palli valu. 

Oktoobris käisin vahepeal ju nädal aega kodust ära - Santorinil. Seal oli kõik hästi, mis tähendab, et äkki ongi lihtsalt seljal ülekoormus? Aga mul pole seda kuidagi rohkem vähendada võimalik, Santorinile tagasi ka ei saa, nii et mida ma enda aitamiseks teha saan? Kohe praegu? Oskab keegi miskit soovitada? Ahjaa, kui see aitab nõu anda, siis lisaks ülekaalule on mul seljal ka lordoos. No ei ole sirge, vaid nõgus selgroog. 

Ma lihtsalt nõutu. Pärnus kuskil kasvõi tasulist füsioterapeuti, kes saaks kähku vastu võtta aga oleks pädev ka? 

Kommentaarid

Anonüümne ütles …
Kas sa korsetti või tugipesu oled juba proovinud?
Riin Drongo ütles …
Ma ei tea ,kas see on päris see, mida mõtled, aga jah, korsett on mul ka. Ostsin küll peki kokku tõmbamise eesmärgil :D Aga olen nüüd sageli seda kandnud selja pärast. Veits nagu oleks parem, aga äkki see platseebo?
Anonüümne ütles …
Ma lihtsalt igaks juhuks küsin - kas sa tõstad last ja teisi asju ikka jalgadega? Noh, nii, et koormuse saavad jalad, mitte selg? Tõstma peab sirge seljaga ja läbi küki, muidu lõhubki kohutavalt selga. Sorry, kui sa seda niigi tead, ma igaks juhuks :)
Anonüümne ütles …
Seljavalu puhul on väga oluline välja selgitada põhjus, et saaks õigesti ravida! Kas Sa tead, miks Su selg valutab? Igal juhul kui perearstile saad, siis kindlasti palu ennast saata ka röntgenisse, et pilt teha.
Apteegis peaks olema müügil nn. radikuliidi- reumavöö. Proovi seda. Toetab hästi selga ja soojendab samuti , ja halba ei tee. https://www.apotheka.ee/reumavoo-n1-pu-94-98-pmm0010401ee
Ülle ütles …
Otsi mõni hea pilatese treener ja võta individuaaltunde.
Mees ütles …
Mind aitas kiropraktik. Dr Lopushanski tel 645 2047. Ca 30 eurot ja korras. Julgen soovitada. Nii mõnigi tuttav seal käinud.

Populaarsed postitused sellest blogist

Autokool ja sõidueksam

Kus pidada täiskasvanu sünnipäeva Tartus?