Kus pidada lapse sünnipäeva Tartus?

Miku sünnipäev läheneb hirmsa hooga. Veel hoogsamalt kui jõulud. Igatahes viimased kuu aega olen juba mõelnud, et kas saab ja kus saab. Pidu, noh. 

Päris kohutav tegelikult, et ei saa lihtsalt kodus tähistada. Aga mul on pisikene korter, siia ei mahu üle 2 sõbra. Isegi siis läheb.. ütleme.. liiga valjuks mänguks. Ja naabritega oleme vanast ajast veel tülis.... No sellest ajast, kui meil mööblit polnud ja nemad ülepäeviti käisid ukse taga meid lärmi pärast sõimamas. 

Seega vaatan ikkagi erinevate mängumaade poole. Kusjuures, avastasin, et mitmed eralasteaiad ja -hoiud pakuvad oma ruumide rentimise võimalust kah. Ei tea, miks see nii suure üllatusena tuli, eelmine aasta tähistasime ju kah lastehoiu ruumides. 

Miku sünnipäeva pidamiseks jäid silma kaks kohta: Kubi-klubi ja Sõbra mängumaa. Neljapäeval lähen kohti vaatama ja siis otsustan :) Lingid viivad otse hinnakirjale, sest see on kõige olulisem :P 

Kogemustest erinevates Tartu mängumaades:
Eelmine aasta tähistasime Haldjakese lastehoius Veerikul. Hind suht mõistlik. Eelmine aasta oli vähem :D Ütleks, et seal sobib pidada väiksema lapse sünnipäeva. Lastehoius käivad kuni umbes 2-3aastased (kuni saavad linna lasteaeda :P ) ja seega on mänguasjad ka vanusele 1,5-3. Vanematel lastel hakkab igav. Lapsi üle 10 väga sinna ei soovita viia, sest ruumi võib väheks jääda. 10 last mahuvad kenasti jooksma, autodega sõitma. Aga noh, küllap mahub rohkem kah. Sünnipäeva võib seal pidada küll (lastehoiu teenust väga ei soovita. Aga see on hoopis teine teema....)

Meie esimene sünnipäevakutse viis meid Kauburi kaubamaja teisele korrusele Kessu mängumaale. Ruumi palju-palju. Lapsi mahub hulgim jooksma. Batuudid on muidugi toredad, aga mind häiris, et batuudi pump (nimetatakse vist nii?) tegi nii suurt lärmi, et nt mingeid mänge lastele korralda ei saa, sest lihtsalt ei ole kuulda midagi. Mänguasjad paistsid sealgi olema sellised.. väikestele. Tookord tähistati neljandat sünnipäeva, külalisi ka suurem osa sinnakanti, ja neil väga miskit teha polnud. Autod kippusid väikeseks jääma, mängunurgad olid väga titekad. Saalis oli ka lauajalgpall ja mingi selline hoki (vist oli hoki) kah, aga need olid jällegi liiga suured nelja-aastastele. Seega sinna enam ei kutsu. Omal ajal mõtlesin küll, et Juku kolmanda sünnipäeva tähistab seal, aga meil polnudki siis pidu. Ja vanemaid lapsi sinna ei taha viia. Lisaks ka see, et kui on kaks ruumi peolaua katmiseks, kas siis saalis jooksevad kahe seltskonna lapsed läbisegi? See teeb nende jälgimise raskemaks. 

Oleme käinud ka FroggyLandis. Minule väga meeldis! Suur maja on tehtud mängumaaks - igal toal on oma teema ja WC on all ja üleval ka. Mõistlik. Alumisel korrusel on suurem tuba laua katmiseks, mugavad diivanid istumiseks. Iseasi, kes ja kas seal istuda saab, sest kuna tube on mitu ja kahel korrusel, siis peab päris mitu täiskasvanut valvel olema, et kõik ikka ok oleks :) Lapsi mahub igatahes ka hulgim. Päris sellist jooksuruumi pole, aga see-eest leiab tegevust. Kuni mingi 7-8-9 aastane võiks seal ikka üsna rahul olla. (Hind on meie pere jaoks liiga krõbe :( Aga ehk mõnele Miku-Juku sõbrale on see ok, sest sinna läheks tagasi küll.)

Hiljuti avati selline koht, nagu Metsapere mängumaa. Mee-ee-ee-letult ruumi! Kolm erinevat tuba kolmele erinevale peoseltskonnale laua katmiseks. Ärilisest seisukohast jummalast ok, aga mind häirib. Mängumaa on ikka meeletu, kui seal jookseb ringi kolm erinevat seltskonda lapsi, siis.... No mul hakkas pea valutama. Muidu atraktsioonid on lahedad (ronisin isegi mõnda sisse :D ), tegevust leidub kuni teisme-eani vabalt. Mingi disko isegi korraldati broneeritud aja sees. Mind sinna enam ei kutsu. Tore on, tõesti on! Aga minu jaoks ainult siis, kui seal on ainult üks seltskond. Ehk õnnestub pidu planeerida sellisele ajale, kui keegi teine ei taha? Ehk õnnestub reserveerida kõik kolm tuba? Siis läheks vähe julgema meele ja rõõmsama tujuga :D

Maaülikooli spordihoone lastenurgas saab ka sünnipäevi pidada. Seal on üks ruum/tuba - neli seina ja põrand, lage pole :D Ruumis sees aga on erinevad mänguasjad, suur liumägi, mingi klotsivann, ronimisnöör. Sportlik värk :) Miku 4aastased sõbrad jooksid seal ringi väga edukalt, kuigi kippusid peoruumist välja ja tervesse hoonesse kondama minema. Sellele aitab kaasa WC kaugus - ruumis seda pole, on kaugemal koridoris, trepist kah vaja üles minna. Iseenesest pole hullu. Pidu annab pidada küll. Samas üle 10 (15) lapse ei kutsuks. Vanuseks.... Ma ei teagi. Küllap mingi tegevuse leiaks ikka algklasside lapsed ka. Kuskilt sahtlitest leiti mitmeid mänguasju, kui jooksmisest ära väsiti :D 

Üsna lahe koht oli Mäng ja Rõõm. Lapsed said joosta, aga ka mängida. Kuidagi hästi oli planeeritud see ruum seal. Eraldi oli veel pime tuba kino jaoks. Riiulil seisid hunnikus erinevad mängud ja erinevad filmid. WCd on jällegi kuskil kaugel koridoris, aga lapsed sinna jooksma ei lähe, sest mängumaal on igatahes põnevam :) Minu hinnangul üsna viis pluss koht. 

Mul on tunne, et olen midagi unustanud.... Aga praegu rohkem ei jaksa kirjutada ka. Uni on. Kui meelde tuleb, küll täiendan.

Ahjaa - Mängudzungel Lõunakeskuses. Dzungel ise on lahe koht, see ruum, kuhu peolaua saab katta on ka mõnus ja suur, aga häiriv on, et mängumaa ja peoruum on erinevas kohas. See tähendab, et lapsed ei saa kogu peo ajal vabalt ringi joosta, vaid peavad mingiks kellaks mingema dzunglisse ja mingi kell sealt lahkuma. Seega pole väga tore. Palju parem on, kui saab ikka joosta ja süüa samal ajal :P Või noh, samas kohas. 

Aga selline tuligi minu loetelu teemal "Kus pidada lapse sünnipäeva Tartus." Igal mängumaal on omad plussid, ja lõpuks oleneb valik ikkagi sellest, mida vaja. Või äkki oleks õigem öelda, et oleneb hinnast? Minu kogemused näitavad, et kui on kolmetunnine pidu, siis esimesed kaks tundi lapsed jooksevad niisama ringi, ja kolmandal tunnil avastavad, et võivad midagi süüa (märkus - lapse sünnipäevale pole vaja palju süüa teha!) ja natukene paigal olla ja mängida rahulikult. Minu kogemused siis 4 ja 5 aasta vanuste sünnipäevalistega :) Üle 3 tunni läheb liiga pikaks ja alla selle liiga lühike. 

Aga üldiselt - kui on võimalik kodus pidada, võiks seda vabalt teha. Lastele tuleb ainult jooksuruumi olla, häälekalt mängimist ei tohiks karta, ja mingid tegevused võiks ka valmis olla mõeldud (no mingid mängud nt, või siis rentida batuut, siis lapsed lõbustavad end ise :P ). Süüa ei pea palju olema. Aga juua võiks olla rohkem. Tavaline kraanivesi on suurepärane valik. Kui kuskil kohapeal pole kraanivee võimalust (nt seal Metsapere mängumaal pidi vett võtma kaugelt vetsust), siis soovitan pudelitega vett kaasa võtta.

Varsti saame minna sünnipäevale Haldjapere mängumaale. Ja kui Miku sünnipäev peetud, küllap kirjutan neist ka :)

Edit: Sõbra mängumaast on juttu siin. Haldjapere mängumaast aga siin. Omalt poolt võin lisada, et seal Haldjaperes oleme päris mitu korda juba käinud, ja ikka veel on põnev. Seega minge julgelt :) Väga armas öko koht. Batuuti pole, aga on igast muud asju.

Kommentaarid

Anonüümne ütles …
Meie pidamsime Rasmuse s[[nnip'eva Batuudikeskuses, meile sobis see hind k]ige paremini ja lastele meeldis v'ga. Ruumi on palju ja tegevusi on erinevas vanuses lastele ning ka vanematele. Sinna l'heme ilmselt veel pidama kunagi, kuigi lisasokid v]iks kaasas olla, see pehme bassein, kuhu nad h[ppavad, rikub sokid 'ra, mingid pusad kinnituvad k[lge, mina viskan [ldiselt sokid p'rast 'ra. Muidu julgen soovitada k[ll.

NB! Millegip'rast ei tule siia t'pit'hed.
Riin Drongo ütles …
Ei tule? Ööääõõüü... Tulevad ikka ju.

batuudikeskuse peale mõtlesin mina ka, aga suurematele lastele. Ma tõesti ei taha hunnikut 4-5aastaseid lasta sinna jooksma ja hüppama koos võõraste linna lastega. Pole vaja, et seal suured-väikesed kaklema läheks omavahel. Aga mingi koolilapse sünnipäeva võiks vast pidada küll :)
mängutuba ütles …
Huvitav oli lugeda, nii põhjalikku uuringut ei kohta just iga päev. Mida veel võiks teha? Üks asi, mis lastele meeldib, on kindlasti üllatuspidu. Kui ikkagi sobivat kohta ei ole, siis miks mitte minna õue, metsa, kasvõi rmk platsile? Lastele on see põnev, eriti siis kui nad saavad ennast proovile panna, kas saavad lõkke põlema, ise vorstikesi küpsetada, metsas ennast välja elada, jne-jne. Metsamängud võivad olla mõnus vaheldus kõigile tubadele. Selline sünnipäev jääb kindlasti kauaks meelde. :)
Riin Drongo ütles …
Mhm :)

Populaarsed postitused sellest blogist

Autokool ja sõidueksam

Kus pidada täiskasvanu sünnipäeva Tartus?